31 Aralık 2008 Çarşamba

Mobil Cihazlarda Botnet Tehlikesi

"Acil Siber Güvenlik Tehditleri" isimli güvenlik konferansı geçtiğimiz günlerde Amerika Birleşik Devletleri'nin Georgia eyaletinde düzenlendi. Bir çok güvenlik uzmanı ve araştırmacının katıldığı konferansta 2009'da hackerların mobil cihazları ve mobil ağları botnet saldırılarında kullanabileceğine dikkat çekildi. GaTech'ten katılan uzman konuşmacı ayrıca cep telefonlarında saklanan bilgilerinde tehdit altında olduğunu söyledi.

Japonya'da başlatılan yeni sistemle cep telefonu kullanıcıları cep telefonlarıyla birlikte ödemelerini yapabiliyor hatta ulaşım için cep telefonları üzerinden bilet alabiliyorlar. Uzmanlar, mobil cihazlarda güvenliğin şimdilik ön planda olmadığını bunun en büyük sebebinin de antivirüs yazılımlarının, mobil cihazlardaki batarya problemleri nedeniyle cep telefonları ve akıllı telefonlara yönelmemesini olduğu söyleniyor.

Dikkat çekilen bir başka hususta gelecekte VoIP operatörleri üzerinden saldırıların artmasının beklendiği. VoIP ağlarına yapılan saldırıların kesilmesi için yöneticilerinden zorla para sızdırılması önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde ciddi bir problem olarak görülüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder