31 Aralık 2008 Çarşamba

Facebook'ta Botnet Tehlikesi

Sosyal ağlarda her gün yeni güvenlik problemleri çıkmaya devam ediyor. Son olarak Foundation for Research and Technology Hellas'ın gösterdiği üzere Facebook'ta uygulamalar (applications) yolu ile ciddi tehditler oluşturulabiliyor. FORTH'un gösterdiği üzere zararsız gibi görünen bazı uygulamalar sizi bir Botnet ağına dahil edebilir.

Günün Fotoğrafı uygulaması Facebook profilinize her gün National Geographic'ten değişik fotolar ekliyor. Buraya kadar normal ve zararsız görünmekte fakat uygulama bundan daha fazlasını siz farkında olmadan yapıyor. Siz her fotoğrafa tıkladığınızda fotoların değişmesinin yanı sıra uygulamaya konulan gizli kodlar sayesinde sizin bilgisayarınızdan bir HTTP isteği oluşturuluyor. Bu isteğin boyutu 600 KB'ye kadar çıkabiliyor. Yani siz farkında olmadan bir saldırının parçası olmuş oluyorsunuz.

Güvenlik uzmanları bu ve buna benzer daha tehlikeli saldırıların uygulamalar üzerinden yapılabileceğini belirtiyor. Sosyal ağlardaki esneklik ve buna bağlı olarak kullanıcıların daha fazla sosyal ağları kullanması bu siteleri yöneten kişileri cezbediyor fakat bunun sonucunda oluşan güvenlik zaafiyetleri malesef ikinci planda kalmaya devam etmekte.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder